Anthony Brenninkmeijer
Business Angel - Startup coach - Board member - Trainer - Dealguide

Ik heb een passie voor ondernemen

en ook voor investeringsmogelijkheden en risicobeheer

Lang geleden begon ik mijn carrière als ondernemer en consultant. Deze unieke mix van ervaringen omvatte aan de ene kant een diepe fascinatie voor het verleggen van de grenzen van creativiteit om nieuwe kansen te grijpen, en aan de andere kant...

Lees meer

... een pragmatisch begrip voor, en de noodzaak van risicobeheer, gestructureerde processen en organisatie.

Voordien hebben diverse rollen en opleidingen binnen de bedrijven van mijn familie geholpen om mij voor te bereiden op deze veelzijdige bezigheden. Mijn werkzaamheden hier hebben mij waardering bijgebracht voor de cultuur en het ethos van familiebedrijven, inclusief het gevoel van verantwoordelijkheid voor zowel materiële als immateriële activa in het leven.

Ondernemerschap gaat inherent gepaard met risico's. Maar het herkennen, respecteren, aanpakken, contextualiseren en begrijpen van deze risico's zijn allemaal essentiële facetten van ondernemingssucces.
Investeren in startende bedrijven is ook erg risicovol en kan eigenlijk alleen succesvol worden gedaan met enige kennis en inzicht.

Ik wil werkelijk een zinvolle bijdrage leveren aan dit dynamische veld. Als je geïnteresseerd bent, aarzel dan niet om mijn boek te lezen of contact met mij op te nemen voor meer specifieke vragen.


Mijn biografie.

Ik ben geboren in Hamburg, Duitsland in maart 1970. Hoewel mijn beide ouders Nederlands zijn, verhuisden we naar Brussel toen ik net zes jaar was. Daar heb ik mijn hele schoolopleiding in het Frans afgemaakt.

Op 18-jarige leeftijd verhuisde ik naar Londen voor...

Read more

...een tweejarige managementopleiding bij C&A Fashion Retail. Daarna studeerde ik European Business Administration in zowel Groot-Brittannië als Duitsland.

Veel later heb ik mijn kennis op dit gebied verder aangevuld met een MBA aan de Solvay Business School in Brussel. Hoewel ik in eerste instantie Italiaans wilde leren, werd Spaans uiteindelijk de vijfde taal in mijn repertoire.

Met een uiteenlopende en gevarieerde carrière in verschillende sectoren breng ik een schat aan ervaring mee. In eerste instantie heb ik mijn vaardigheden in de internationale mode bij C&A opgedaan, waar ik waardevolle inzichten kreeg in het wereldwijde retaillandschap. Na mijn periode bij C&A heb ik de sprong gewaagd en ben ik uit het familiebedrijf gestapt, maar ondertussen heb ik wel de fijngevoeligheden van een familiebedrijf leren kennen.

Ik popelde om mijn eigen weg te gaan en begon aan een ondernemerstraject. Ik richtte een online winkel en een catalogus op, gespecialiseerd in reisaccessoires.

Vervolgens ging ik bij PriceWaterhouseCoopers werken als managementconsultant voor innovatie en risicobeheer. Later maakte ik de overstap naar Hinicio als consultant op het gebied van duurzame energie, waarbij ik mij voornamelijk richtte op waterstof en brandstofcellen. Hier speelde ik een rol in het vormgeven van businessideeën en overheidsbeleid voor een duurzame toekomst.

Naarmate mijn carrière zich ontwikkelde, vond ik een nieuwe passie in het ondersteunen van start-ups. Ik was zowel investeerder en bestuurslid als voorzitter en adviseur bij verschillende opkomende bedrijven. Deze overgang stelde mij in staat om mijn uitgebreide expertise in ondernemerschap, bestuur en groeistrategieën te vergroten en aan te scherpen. Gedurende vele jaren was ik actief als dealbegeleider en trainer voor BAN Vlaanderen, één van de toonaangevende netwerken van Business Angels in Europa.

Met een verscherpte focus heb ik uiteindelijk mijn investeringsscope beperkt tot B2B SAAS (Software as a Service) bedrijven.

Vandaag is het mijn ambitie om verder te bouwen op mijn uitgebreide ervaring en expertise en bij te dragen tot het succes en de groei van start-ups door middel van strategische begeleiding en investeringen. Mijn carrière wordt nog steeds gekenmerkt door een niet aflatend streven naar excellentie en innovatie in de bedrijfswereld.


"Iedereen kan Business Angel worden, 
maar zonder doordachte voorbereiding zijn er maar weinig
die het ook blijven."